WON HUNDRED SLIP ONS

HEALTHY TIP: ÆBLEGRØD

 photo IMG_5918_zpsf14cc9f4.png
 photo IMG_5917_zps2c684e8c.png photo IMG_5939_zpsba1fc2b2.png photo IMG_5922_zpsab2b8ba8.png photo IMG_5925_zps1b16272c.png
 photo IMG_5938_zpsc3aedd14.png
 photo IMG_5932_zps280a5b1c.png
Jeg ved I elsker når jeg kommer med lækre, sunde og nemme opskrifter til jer, så denne skulle I ikke snydes for! Da jeg fik sat ekstra udstyr på min bøjle i fredags, fik jeg en voldsom tandpine og måtte derfor nøjes med flydende føde. Eller i hvert fald gå udenom fast og hård føde. Hvordan jeg kom på æblegrød kan jeg ikke huske, men jeg er godt nok glad for, at den idé poppede op! For det er jo SÅ lækkert og SÅ nemt. Alt du skal bruge er:

1 kg æbler (uden skræl og kernehus/æblehus??)
2 dl vand
1 vaniljestang
Evt. sødestof (behøves ikke)

Som tilbehør brugte jeg vaniljeskyr, men du kan helt klart også bruge almindelig skyr – og så har jeg også eksperimenteret lidt med vaniljeis ovenpå til en dessertversion! Mummmssss.

SÅDAN GØR DU:

Skræl og skær æblerne i tern, indtil du er oppe på 1 kg.
Put vand og æbler i en stor gryde, og tilsæt vaniljestangens korn når æblerne er let kogte. Du kan med fordel smide vaniljestangen i gryden efterfølgende, for en stærkere vaniljesmag.
Lad æblerne koge indtil den rette konsistens er nået. Jeg er utrolig utålmodig, så når æblerne er helt bløde og lækre, begynder jeg altså og hakke lidt i æblerne med et piskeris, for at jeg derefter tager stavblenderen så der ikke er små klumper tilbage.

Æblegrøden er genial i og med den både kan bruges til morgenmad med skyr, snack med noget alá The Yogurt Shop, dessert med is, trifli eller hvad end man har lyst til. Jeg elsker det, som I nok kan høre hehehe.

Skriv endelig hvis I prøver opskriften!

xx

6 kommentarer

 • Træls med tandpinen! Men det førte da noget godt med sig, i det mindste 😉

  Hvilket program bruger du, når du lægger tekst på dine billeder?

  //Nadja

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • gud vad gott!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Hvor mange æbler skal man ca. bruge? 8:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg har prøvet opskriften, og hvor er det dog lækkert! Super god idé, som morgenmad med skyr på!
  Kan 100p anbefales!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Fik du gjort noget ved tandpinen? Lyder skrækkeligt. Næste gang kan jeg anbefale dig at slå et smut forbi akut tandlægen, de er altid søde til at lindre smerten:-) http://www.tchp.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WON HUNDRED SLIP ONS