TOMORROW IS THE DAY… LEAVING FOR THE US

“DON’T GIVE UP ON WHAT YOU WANT MOST, FOR WHAT YOU WANT NOW”

Puuuuh, det er længe siden jeg har opdateret jer. Det føles I hvert fald som en evighed. Truth is, jeg har måske åbnet min computer 3 gange siden jeg ankom. At være på udveksling suger virkelig al energien ud af dig; at stå op kl. 5:30, have skole og sport fra 7:30 til 5:30, for derefter at spise middag og sove. Yup. Basic days. Jeg tror jeg sover kl. 20 hver dag, så træt jeg er.

Det var egentlig overstående citat, der fik mig til at lave dette indlæg. For hold nu op hvor er det rigtigt. Jeg ville sådan ønske jeg altid have kendt dette citat, for det passer jo på så mange ting. Om det er træning, skole, venner – eller i min situation; min familie. Jeg har ikke tænkt mig at lade som om det hele har været en dans på roser, for der har godt nok været nogle dage hvor jeg virkelig har ramt tornene. Kulturchokket har virkelig ramt mig hårdt. At sidde alene i en lufthavn i flere timer, for flere fly alene, for at bo i et andet land, med andre vaner, anderledes mad, anderledes skolesystem, anderledes sprog. Dét tager hårdt på en. De første dage var værst. Jeg havde ingen appetit (mig der elsker cookies, tacos, sodavand og hvad der nu ellers var i huset) – én bid gav mig lysten til at kaste op. Det var virkelig virkelig slemt. Men efter at have ligget i sengen, overstået rysteture, kvalme og mavepine, grædt ud og flere fortvivlede opkald til mor og far, gik alt meget bedre på tredje dagen. Jeg havde appetit igen, kunne nogenlunde finde rundt mellem de 600 klasselokaler og vidste hvem jeg kunne sidde med til lunch. Det hjalp. Men det er stadig hårdt og selvom jeg kan have dage hvor jeg føler alt går fremad og jeg aldrig har været gladere, er der stadig dage hvor jeg virkelig kæmper for at holde tårerne inde. Der ER klasser hvor du bare ikke kender nogen og hvor du virkelig prøver, men ikke får gensidig interesse. Der ER folk som ikke er søde. Men der ER altså også et fantastisk Cross Country team, for ikke at nævne fantastiske værtsforældre med dejlige hunde og der ER altså også fantastiske fag som Photography og der ER altså fantastiske mennesker, som elsker at høre om dit hjemland.

Men for at komme tilbage til citatet: giv ikke op på det du ønsker allermest, for det du ønsker dig lige nu.
I disse dage kan jeg virkelig godt ønske, at jeg var hjemme hos min elskede familie og mine elskede venner og det (nu) virkelig rare danske skolesystem. Men hey – der er en grund til, at jeg tog afsted, og det er fordi jeg for alt i verden ønsker mig det bedste exchangestudent år – og DEN chance har jeg nu. Jeg kan altid se min familie, når jeg er hjemme igen. Men jeg kan ikke altid bare tage på udveksling. Så selvom der er hårde dage, må jeg virkelig se positivt på denne oplevelse. Selvom det er hårdt at holde tårene inde, når ens moster og lille kusine på lidt over 1 år ringer og facetimer, og selvom der er dage hvor man vågner op og tænker “Hvorfor vågner jeg her?”, så er der flere dage der ender med “Jeg er godt nok glad for at være her”.

 photo Skaeligrmbillede2014-04-28kl223848_zps4fe54617.png

21 kommentarer

 • Sidsel

  Hej sødeste Alma!
  Du er så sej og jeg blev mere end glad da jeg så du havde opdateret bloggen. Jeg går selv med en større tanke om udveksling næste år men er allerede nervøs nu og dette citat hjalp mig virkelig fremad.
  Du skal nyde live og tage alt som en oplevelse. Du skal endelig ikke være bange for, at vi læsere mister lysten for din blog hvis der ikke kommer mange indlæg for os “rigtige, trofaste” læsere der virkelig læser din blog vil blive ved med ah følge med 😉
  Ha et fantastisk år og pas på dig selv
  Knus <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Du er så sej!!! Jeg er vild med det her indlæg, vild med din ærlighed og vild med din vilje. Ønsker dig det bedste år!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Olivia J

  Så dejligt at høre fra dig igen Alma. Jeg har holdt godt øje med på din instagram, for at se hvad du foretager dig. Sikke en rejse du er kommet på. Jeg håber for dig at du snart er faldet helt til, så du kan ligge alt det der er herhjemme i DK lidt væk i baghovedet. Hvis jeg var lige så tough som dig, så havde jeg helt klart også gjort det. Det er et år man aldrig glemmer, og man bliver jo bare sygt dygtig til engelsk. Samtidig lærer man en helt ny kultur og lever i en helt anden ‘verden’. Jeg ønsker dig det bedste år, og er altid så spændt når du enten lægger billeder op på insta, eller skriver et indlæg! Sygt fedt at kunne følge dig fra sidelinjen. Du er virkelig en kæmpe inspiration.
  Hav et fantastisk år, og husk at nyde det. Pludselig er året slut og så er det hjem til kolde DK igen. 😉 Tiden flyver af sted så snart man er faldet til, og har det vidunderligt.
  Btw, tell me; New York .. sygt eller hvad? Jeg har været der 2 gange, og drømmer stadigvæk om det. Jeg kommer tilbage igen, 100% Tænk hvis man en dag kom til at bo i New York. Det ville være a dream come true for mig. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikoline

  Hej Alma
  Jeg er selv udvekslingsstudent i USA lige nu. Jeg havde det på præcis samme måde de første par dage. Det eneste jeg havde lyst til var bare at sove. Jeg var virkelig tæt på at græde hele tiden. Til sidst blev det for meget og jeg brød sammen på skolen.
  Jeg har været her i snart 3 uger og det hele går meget bedre nu!! JEg synes at det hjælper rigtig meget at man ikke er den eneste der føler sådan de første par dage!

  Jeg ville bare sige at jeg havde det på samme måde men at hver dag bliver bedre

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • You just made my day!
  Virkelig inspirerende og smukt skrevet, Alma! Jeg håber, at du falder til, og får suget så meget til dig, som det over hovedet er muligt!

  // Nadja

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Hold da op et godt indlæg, det kunne ikke være sagt bedre. Jeg er på efterskole på mit andet år lige nu, men jeg husker tydeligt starten af første år, hvor det hele var vendt på hovedet, og anderledes, det var en svær tid, men det vil gå over med tiden. Du må have det bedste år i dit liv, og held og lykke!
  – Laura

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ano

  Hej Alma, det lyder som noget af en oplevelse du er kommet ud for. Men jeg håber du får det bedste år og finder dig godt til rette i det amerikanske 🙂
  Glæder mig meget til at høre mere om dine oplevelser og hvilke ting der venter forud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Sweet jesus Alma, hvor er det godt skrevet! Du skal selvfølgelig nok vænne dig til det hele og finde dig til rette <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Clara

  Hej Alma. Årh hvor er det skønt med en som helt ærligt snakker åbent om det jeg skal opleve næste år. Jeg kan så godt sætte mig ind i alt det du skriver så please lav nogle flere indlæg omkring dine tanker og følelser. elsker din blog og håber du for et godt år. – knus clara

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Årh, jeg kan virkelig godt følge dig! Jeg er selv langt væk hjemmefra, og jeg synes også det til tider er virkelig hårdt og alt derhjemme virker bare så trygt og dejligt! Men virkelig, er sikker på at du får det bedste år! Og sørg virkelig for at få snakket med nogen, hvis du har hjemve osv. Det hjælper helt vildt meget!
  Det er rigtig dejligt at få en Update, for jeg kan virkelig godt følge dig og hvordan du har det! Nyd det og tag intet for givet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Åååååårh putte <3 <3
  kan virkelig godt forstå du savner din familie, og det er så flot hvor positivt du tænker/skriver !!
  Du er så stærk! Kan virkelig godt forestille mig, at jeg også ville tude alt hvad jeg havde i mig, hvis jeg var i din position.
  Men ja, der er jo også SÅ fede ting, som man oplever, selvom man savner alt det gamle.
  Jeg ville aldrig turde at tage på exchange, og jeg er super imponeret over dig, du er så sej ! <3 <3 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Meget inspirerende! Jeg synes virkelig det er så modigt og sejt, at du tager til et andet land helt alene.
  Ønsker dig en uforglemmelig tur!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alberte

  Jeg er selv exchangestudent lige nu…. og hvor er det bare rart at høre, at jeg ikke er den eneste som har hjemve nogle gange, og alt det der 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gau

  Super godt indlæg Alma! Den første måned er altid den hårdeste, men hold nu hovedet højt – alt bliver bedre når det bliver rigtig hverdag! Held og lykke søde dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marika

  Hej Alma. Rigtig godt indlæg!
  Jeg sidder nemlig lige præcis i din situation lige nu, og har det PRÆCIS ligesom dig! Alt det du skrev der gav mig en liiille klump i halsen haha. Jeg synes det er rigtig hårdt at være i et fremmed hjem, og ja. Du har jo skrevet det hele, men på den anden side også super dejligt at høre at der er andre end mig der sidder med den samme følelse, så det lettede mit hjerte en smule.
  Håber du får et uforglemmeligt år på udveksling, ligesom alle vi andre 🙂
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • LVHG

  århhhhh almamus <3333 husk at du ikke er alene! Og hvor er det flot at tænker så positivt. Du er virkelig stærk, og jeg er sikker på at du nok skal komme igennem det. Jeg tror at rigtige mange exchange students har det som du. Jeg har selv oplevet en lignende følelse I starten af mit efterskole ophold. Jeg ved godt at det ikke er lige så stort et spring, men for mig var det forfærdeligt. Det er klart at man savner sin gamle rutine og dagligdag, men som du selv siger, så husk på hvor meget du har glædet dig til det her! Og så er du altså snart hjemme igen <3 Håber det bedste for dig, alt mulig held og lykkei hvert fald <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Dejligt at høre fra dig på bloggen igen! Super godt indlæg og helt sikkert et citat man kan bruge til hver en tid!;-) Håber dig det bedste exchangeår nogensinde!<3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julia

  Puha, hvor kender jeg godt til alle de følelser!!
  Jeg har fået en praktikplads hos Walt Disney World Resort, Orlando Florida, hvilket betyder at jeg skal bo her i 5 mdr.

  Det er virkelig hårdt!! Alt er nyt og man har ingen! Amerikanerne holder sig for det meste for sig selv, og ja man er ærlig talt lost og man savner sine trygge rammer og ens venner og familie, helt vildt.

  Maden, puha det var nok det største chok for mig, der er så vildt mange ting jeg aldrig har prøvet for og der er mange ting, som bare er for underligt til mig.

  Jeg har nu været her i omkring 3 uger, og har fået en nogenlunde fast rytme, hvilket også har gjort at jeg har haft meget mere overskud til at møde nye mennesker.

  Så hæng i Alma, det hele bliver bedre, heldigvis for os begge to.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline Jønsson

  Det lyder hårdt at komme godt i gang, men jeg tror på at du kan klare det.
  Jeg er selv startet på efterskole her i 9.klasse hvor jeg har synes at det var lidt svært at bryde de trygge og normale rammer. Jeg har også grædt et par gange her i starten, men har nu fundet nogen som jeg kan stole nogenlunde på.
  Jeg håber du får det fedeste år <3 knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super godt citat, det passer jo til nærmest alle tidspunkter i livet. Det lyder til at du har haft det hårdt, og jeg synes det er så flot, at du holder ryggen rank alligevel, godt du ikke giver op, og fortsæt med det! Du kommer til at savne det, når du engang skal hjem igen 🙂

  Hopeless✈Wanderer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ville selv ønske, at jeg havde modet til det, men sejt at du bare er sprunget ud i det! Du skal nok bare lige falde til i omgivelserne! Må du have det bedste år xx

  http://modetendenser.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TOMORROW IS THE DAY… LEAVING FOR THE US