THE FIRST DAYS IN NYC

WHAT’S THIS HIGH SCHOOL-THING ALL ABOUT?

Det er seriøst svært at skrive dette blogindlæg, for jeg har ingen ide om hvor jeg skal starte! Der er så meget at fortælle, så jeg vil prøve at opsummere hvordan High School er, hvilke aktiviteter jeg laver efter skole, ja bare alt jeg kan komme i tanke om, ville interessere jer!

Jeg er selvfølgelig startet på High School, hvor jeg er blevet en såkaldt “junior”, hvilket svare til 11th grade, så det er altså niveauet under at være “senior”, hvilket jeg følte mig lidt for lille til alligevel, så det er super.

Skolen her er MEGET anderledes… Jeg har disse fag (hver dag!):

1st period: Silkscreen printing
2nd period: English 
3rd period: P.E (physical education – idræt)
4th period: U.S. History
5th period: Algebra (jeg har det på freshman niveau – hæhæ, tror aldrig jeg har følt mig så god til matematik!! No but really, who wants to struggle with math when the grades doesn’t even count in Denmark?!)
Lunch
6th period: Photography
7th period: Ceramics

Disse fag eller “classes” er alle i forskellige lokaler og her handler det så om at finde fra rum til rum på 4 minutter mellem hver class, på en skole med over 600 lokaler… Jep, jeg var meget, meget lost de første par dage.

IMG_4890 IMG_4985

Skolen er meget mere striks. Du kan ikke bare komme for sent til timerne, (så skal du ned til the attendence office og have en “late-slip”), du kan ikke bare gå på toilettet (i U.S. History kan man fx gå på toilettet én gang pr. år), der er dresscode i forhold til hvor kort din underdel må være, og du kan ikke have tanktops eller leggings på. Man bliver grated for ALT man laver, altså du får en karakter hver dag, hvilket jeg syntes var ret chokerende. Du kan nemlig gå ind på noget kaldt “powerschool” hvor du kan tjekke dine karakterer hver dag. Jeg har heldigvis kun A’s ind til videre ;P

På skolen er der også utroligt meget teamspirit, hvilket jeg synes er super fedt! Fernley High Schools farve er orange/black og vi er kaldt “Vaqueros”. Så når der er football games eller lign. på skolen har de fleste orange/sort tøj på, hvor der står Fernley, Vaqueros eller lignende. Det har jeg selvfølgelig også!
IMG_4772
IMG_5430
Som aktivitet efter skole, er jeg startet til Cross Country. Det er egentlig “bare” løb i naturen, så vi løber i ørkenen eller i bjergene. Den første dag jeg var der, løb vi over 10 km!!! Det er overdrevet hårdt især når det er 30 grader og sol, men teamet er super fedt og lige så er coachen! Vi har et meet (meet = et løb hvor en masse skolers teams dyster mod hinanden) ca hver fredag, så om torsdagen har vi nærmest altid “Team-Dinner” hos en fra holdet, på Pizzahut eller lign. Hvis I skulle være i tvivl, er vi både drenge og piger – og vi træner HVER dag, efter skole…

IMG_4572

Jeg er så heldig at mine værstforældre netop har købt flybilletter til Chicago i juleferien, og Denver, Colorado til Thanksgiving, så der skal vi hen og besøge Heathers (min hostmom) familie! Det glæder jeg mig vildt meget til.

Laver et indlæg om homecoming hurtigst muligt!

Kys

 photo Skaeligrmbillede2014-04-28kl223848_zps4fe54617.png

16 kommentarer

 • Tina

  dejligt at høre fra dig!! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder SÅ fedt! Har man kun 3 “rigtige” fag ud over de kreative og idræt, eller er det kun noget, som udveklingsstudenter har?

  http://pernillefriis.blogg.se

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • SÅ dejligt endelig at høre fra dig! Jeg kan jo se, at du nyder det, men bare skynd dig at komme i min retning!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lyder fantastisk. Håber du har the time of your life. Min œldste datter går også på HS, og til deres dress code kan du tilføje t-shirt med tryk og skrift, yogapants og nedringede trøjer.
  Glœd dig til Chicago og Denver, det er nogle af de bedste steder herovre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma m

  Hej Alma! Jeg går i 9. klasse lige nu, og lige så snart jeg afslutter, er mit ønske at komme til USA som udvekslingstudent ligesom dig. Jeg får udmærket karakterer i engelsk osv, men vil du sige det er svært de første par dage man kommer? Og hvor lang tid tog det dig at vænne dig til det engelske sprog, og de udtryk de bruger? 🙂 <3 håber du har det godt, knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • LVHG

  Hvor er det fedt du er begyndt at opdatere <3 Har gået og tænkt på dig og om hvordan du har det derovre. Jeg har du har det rigtig skønt, super fedt at høre lidt om det i hvert fald!
  Og hvor er du bare evigt smuk, min kære yndlingsblogger <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for en superfed blog!!!

  Og held og lykke med den nye high school.
  😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold da op! Det må være noget af en forandring i forhold til det danske skolesystem!
  Godt at du ha’ det bedre!

  astridwille.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej det lyder virkelig spændende – skriv endelig flere indlæg omkring din udveksling! 🙂 Følger dig også på insta, og det ser ud som om du virkelig nyder dit år. Glæder mig til at læse om homecoming!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det nogle vilde regler, de har derovre!! Sikke nogle oplevelser! Vildt med “toiletreglen” – var jo ved at falde ned af sofaen! en gang pr år 🙂 hahaha

  http://blogitnowkarinaflindt.bloggersdelight.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hvor lyder det altså bare helt vildt spændende! Syntes også det er så sejt af dig, at du er taget afsted, det bliver jo en oplevelse for livet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hvilket bureau er du rejst med? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig fin blog du har! elsker at høre om dit år i USA og hvordan det hele hænger sammen. Håber for dig at du nyder dit år og ønsker dig ellers alt godt her fra!

  Føl dig endelig fri til at tage et kig på min blog og lade mig høre hvad du synes 🙂 http://yasmiinrostock.bloggersdelight.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hvilket bureau er du rejst med?:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Victoria

  Hej Alma, håber du har det fantastisk i USA! Savner at følge med i din hverdag her på bloggen, men det er fedt at du stadig opdatere insta 😀 Jeg sidder lige og læse din blog igennem og faldt og dette gamle indlæg, hvor du var lille og super nuttet <33 http://almaspies.com/2012/04/4-summer-outfits-i-cant-wait-to-wear/

  Mange hilsner <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  Hej Alma,
  Du har en rigtig god og inspirerende blog- Det er meget spændende for især mig (Karoline) at følge med, da jeg selv skal til USA næste år:)
  Hilsen Laura og Karoline

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

THE FIRST DAYS IN NYC