DENVER - THANKSGIVING

DANISH VS. AMERICAN

Hey guyssss. Nu har jeg jo været i USA i over 5 måneder, og jeg er ved at have fundet de fleste forskelle på danskere og amerikanere. På det seneste har jeg skrevet ned på min iphone hver gang jeg kom i tanke om noget, så jeg kunne dele det med jer og ikke glemte det. Nogle er altså sjovere end andre, så jeg fik lyst til at lave et indlæg om dem. Let’s go !

1. “Tennis”-sko og skinny jeans?
First of all, de kalder sneakers for tennis sko…… Mine tennissko er altså hvide og grimme, men ok muricans! I hvert fald er det på ingen måde acceptabelt at have skinny jeans og sneakers på – bukserne skal gå ud for neden, før at de vil have sneaks på. Så jeg blev komplimenteret meeeeget på hvordan jeg nok er den eneste der kan “rocke” tennissko og skinny jeans. Men nej, det kan hele danmark nu altså også…

2. Mellemnavne
“Wait. You don’t have a middle name?!? What do you mean you don’t have a middle name??” ALLE har et mellemnavn, altså ALLE. Folk bliver meget rystede, når de hører at jeg bare hedder Alma Spies-Kostrup og ikke fx Alma Maria Spies-Kostrup.

3. Sorte jeans
… kommer du ikke til at se særlig tit! Flere af pigerne jeg kender, ejer ikke engang et par sorte jeans. Alt er farvet og hvis ikke er de denim/blå. I DK tror jeg de fleste har FLERE par sorte jeans… Jeg kan i hvert fald ikke leve uden mine sorte jeans!

4. Tax
Ligemeget hvad du køber kommer der tax på, hvilket jeg såååå tit glemmer. Jeg vænner mig altså bare ikke til, at det lige bliver lidt dyrere end på prismærket!

5. Country musik
Oh god. Du kommer bare ikke uden om det. Og slet ikke hvis du bor i Nevada. Og det bliver bare ikke bedre. Tvært i mod.

6. Biler/Transport/Trucks
Du er nøøødt til at eje en bil i de fleste områder i USA. Der er så mange “small-towns” hvor der ikke er offentlig transport, og derfor er det bare nødvendigt at have kørekort+bil så snart du er 16. De fleste familier har mindst 3 biler, og gerne en truck! Trucks er bare det største her, og drengene er ret stolte hvis de er ejer af en. Generelt går de bare utroligt meget op i biler.

7. Army
Amerikanerne er meget stolte af deres land og deres militær, og jeg blev helt overrasket over hvor mange der er i militæret. I danmark er det jo virkelig ikke ofte man møder en der har familie i militæret, men her er det nærmest hver 3. jeg møder, hvis far/bror eller lignende er i militæret.

8. Laptops
… er virkelig ikke noget amerikanske teenagere behøver! Jeg er jo vandt til at slæbe min macbook med mig everywhere; i skole, til mine veninder, på café, osv osv osv… Her er det ikke normalt at eje en. De har deres iPads og tv, og det er fino. Jeg ved ikke hvordan de gør det.

9. Frikvartere
… eksistere ikke?!?? Lunch er den eneste pause du har (35 minutter) på en 7-timers lang dag. Yay!

10. Football
… går alle op i. Jeg er langsomt begyndt at kende holdene og forstå sporten, men ej jeg holder mig nu til normal fodbold. Hvilket alle hader herovre… Sad, sad.

11. Kælenavne
… er hyppigere hørt end normale navne. Hedder du Diana, er dit rigtige navn Dianalynn, hedder du Eddie er dit rigtige navn Edward, hedder du Grace er dit rigtige navn Graciela, hedder du Barbie er dit rigtige navn Barbara, hedder du Josh er dit rigtige navn Joshua, and soooo on… Det er så forvirrende! Nærmest ingen bliver kaldt deres rigtige navn, altså selv af lærere og andet formelt. I en af mine classes sendte en lærer et lille stykke papir ud til alle, og så kunne de skrive derpå hvad de ville blive kaldt af ham. Alma er altså fint med mig…

Jeg er sikker på jeg kan finde flere sjove forskelle, så skriv en kommentar, hvis I vil have et indlæg som dette igen! Selvfølgelig er intet ment ondt 😉 jeg elsker mine muricans!

 photo Skaeligrmbillede2014-04-28kl223848_zps4fe54617.png

14 kommentarer

 • ingeborg

  Hej!
  Det er vildt sjovt og spændende at læse om dit år i U.S.A. Jeg overvejer også selv meget at tage afsted som udvekslingstudent næste år 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alma Spies

   Det er dejligt at høre! Det skal du klart gøre!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • HHEHE

  FLERE AF DENNE SLAGS!!!!!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lercke

  Bor du i Nevada?
  Og er din familie kristen osv.? Hvis ja, hvordan håndtere du det?
  Og har du nogle “søskende” hos dik vf?

  Er det svært at passe ind på skolen, få nye venner og sådan?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alma Spies

   Jep det gør jeg.
   Nej de er ikke religiøse.
   Nej, har ikke værtssøskende 🙂
   Nej, det er svært i starten, men man skal bare holde hovedet højt…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Fuck et fedt indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke et sjovt indlæg, jeg vil gerne se flere af disse! Det er egentlig ret morsomt, at der er så mange forskelle 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Meget gerne flere af den slags indlæg. Ekstremt hyggelige og sjove 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Genialt indlæg! <3 Gerne flere
  Hvad "ifører" du dig så i? Danish mode eller har du skiftet "stil" til mere American fashion (like IKKE skinny jeans)? XP

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Hvor er det bare hyggeligt at høre lidt fra dig! Virkelig nice indlæg, flere af dem!!<3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mejse Windfeldt

  Dejligt indlæg! Kom uden tvivl til at tænke tilbage på mit år i USA, det er en utrolig spændende tid.
  Håber du får lige så meget ud af det som jeg gjorde

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DENVER - THANKSGIVING