NORDEA-FONDEN x GAME

THOUGHTS ON EXCHANGE…

Søde Charmaine spurgte mig for et par måneder siden, da jeg begyndte dette indlæg, hvad jeg bedst kunne lide… USA eller Danmark? Jeg tror de fleste ville forestille sig, at enhver udvekslingsstudent ville sige USA, men sådan er det bare på ingen måde. Et år i udlandet fik mig virkelig til at indse alt det, jeg har i Danmark. Forstå mig ret – jeg ELSKER mit ophold her og jeg elsker USA, og alle de oplevelser jeg har fået. Men Danmark er mit hjem, mine venner, min familie, og når du er på udveksling, får det højere betydning end noget andet i denne verden. Starbucks, instagram, nye sneakers eller likes betyder lige pludselig ikke så meget. Det er svært at sætte ord på. Men du får så meget ud af, at forlade din komfortzone, dit hjem, alt du kender til. Ja, jeg havde været i USA før jeg tog herover, og det var fantastisk – MEN det var en ferie, det var luksus, det var familie, og det var afslapning. USA ser anderledes ud med ny fremmed familie, lille bitte by, skole og lektier, nye mennesker, tidsforskel og så videre. USA er lige pludselig ikke så glamourøst længere; men det er hér magien sker. Du får hårde dage, hvor alt du kan tænke på er at komme hjem. Der er uger, hvor du hver dag tjekker din nedtællingsapp. Der er aftener, hvor du bryder sammen på badeværelsesgulvet efter en en dårlig dag, der måske ikke var så dårlig – men når du er udvekslingsstudent bliver de små ting, bare forstørret 10 gange. MEN, det gode er, at dette også betyder, at de små, gode ting, bliver forstørret 10000 gange. Du bliver gladere ved et “Gosh you look so cute today!”, end du ville i Danmark. Og det er det, jeg elsker ved USA – alle er så gode til at komplimentere. I Danmark er det svært bare at få et smil fra en fremmed, her får du non-stop søde kommentarer. Så selv om du har dårlige dage; det bliver bedre – trust me! Det kan kun blive bedre, og det bliver bedre dag for dag. Du bliver bedre til engelsk, føler dig hjemme, får venner, kan joke med din værtsfamilie og pludselig er livet ikke så forfærdeligt, som du gik og troede. Du indser hvor heldig du er, at du har denne mulighed, at dine venner derhjemme er misundelige, at du har en værtsfamilie der har valgt DIG.
Efter de sidste 10 måneder kan jeg i hvert fald sætte hak ved, at jeg er blevet stærkere, klogere, mere forstående, mere moden, mere voksen og mere selvstændig. Du får så mange kvaliteter af at studere i udlandet. Det udfordrer dig så meget, og du indser hvor stærk du rent faktisk er. Min veninde og jeg snakker tit om hvor fantastisk det bliver, når vi ser hinanden i lufhavnen og kan sige “WE DID IT!” Vi har tit snakket sammen, når alt ser sort ud, og jeg ved bare, hvor stolte vi bliver af os selv, når vi har gennemført dette år. Det er en rutschebane, men heldigvis er der SÅ mange flere gode tider end dårlige.
Jeg ved bare, at når jeg er hjemme i dejlige København igen, er der så mange ting jeg kommer til at sætte pris på, smile af og glæde mig over hver dag; at man kan gå til ting, cykle og tage offentlig transport, at man kan mødes med sine veninder til en kop kaffe, at folk har den samme humor, at jeg kan se min familie og venner hvornår end jeg vil, at jeg bor i en storby, at jeg kan snakke med og kramme min mor, når jeg har brug for det, og når hun har brug for det, at jeg har fantastiske butikker, museer og caféer, smuk arkitektur, lange sommerdage, min dejlige lillesøster, strand og havnebasin, gratis uddannelse, gratis healthcare, træer og grønne omgivelser, ja jeg kunne blive ved… Alle disse ting, har jeg bare aldrig sat så meget pris på, som jeg nu har indset hvor fantastiske er…! Det gør mig så glad, fordi det kommer til at give mig så meget livsglæde fremover. Og derfor synes jeg alle burde forlade deres trygge rammer, mindst én gang i deres liv. Det får dig til at indse så mange ting, der før var usynlige.
Udveklsling er en fantastisk ting, som kun udvekslingsstudenter forstår.
Det er det bedste år i dit liv. Uden tvivl. Men det er også det værste år i dit liv. Uden tvivl. Det er noget dem derhjemme aldrig vil forstå.
Det er hårdt at indrømme, men jeg har virkelig haft de værste dage i mit liv hervore. Det har været så hårdt, og jeg har været mere ked af det, end jeg troede var muligt. Og til udvekslingsstudenter i fremtiden, der er en grund til jeg skriver det her; ingen havde fortalt mig, at jeg kunne blive SÅ ked af det… Jeg vidste at hjemveen ville komme, men at det kunne ramme så hårdt? Nej. Det anede jeg ikke. Så hvis du sidder og føler dig som palle alene i verden i de første dage af dit ophold, så lyt; det er okay! og det er helt normalt. Jeg følte mig så forfærdeligt anderledes, siden alle jeg havde hørt fra, havde fra virkelig godt i starten af deres ophold. Deres hjemve kom i midten af året i stedet. Min kom bare fra dag et. Men det er okay. Og det bliver bedre. Tro mig. Aldrig havde jeg følt, at alting var så håbløst – og se hvor jeg er nu?! Jeg har så mange oplevelser, fantastiske venner, rejser, skolebal, sport, osv. Jeg kan slet ikke forstå, at jeg har 19 dage tilbage… Tiden flyver afsted, og jeg ved, at jeg kommer til at savne dette sted mere end noget andet, når jeg er hjemme. Er det ikke irriterende? Jeg elsker at være her, men jeg savner Danmark. Jeg ved, jeg kommer til at elske, når jeg er i Danmark igen, men jeg ved, jeg kommer til at savne ikke at være her. Ih! Du kommer til at have 2 hjem, og jeg er sikker på, at jeg kommer til at græde mine øjne ud, når jeg skal sige farvel om et par uger. Det bliver nok den bedste og værste dag i mit liv. Jeg har fået venner for livet, og det bliver sgu hårdt at sige farvel, når man ikke aner hvornår, man får dem at se igen…
Jeg har egentlig ikke noget formål med dette indlæg. Jeg fik bare lyst til at få alle mine tanker ned. Dette indlæg er både til jer der måske skal på udveklsling om små 2-3 måneder og søger internettet rundt efter hjælp – det gjorde jeg i hvert fald, hehe. Og jeg lover, at lave flere indlæg, med tips til jer. Og dette indlæg er virkelig ikke for at skræmme jer, hvilket jeg ikke håber, det blev forstået som! For aldrig, aldrig har jeg fortrudt at tage afsted. Det er den bedste beslutning, jeg nogensinde har taget. Jeg har fået så meget ud af det! Men dette indlæg er måske også lidt til jer, der er trætte af danmark, jeres familie, skole osv… Se positivt på alt det du har! Smukke Danmark, familie, venner, trygge rammer, og alt det du kender. Sæt pris på det. Lov mig det. Og dette indlæg er egentlig også bare lidt til mig selv. Det er derfor jeg elsker bloggen. Det er ligesom en dagbog, hvor jeg kan fortælle jer alting og få respons på det. Jeg elsker mine læsere, og det jeg får ud af bloggen. I er fantastiske.

Jeg tror det var alt. Hav en dejlig dag <3

 photo Skaeligrmbillede2014-04-28kl223848_zps4fe54617.png

18 kommentarer

 • Hvor er det spændende at læse om! Min lillebror var udvekslingsstuderende i USA for nogle år siden, og det var virkelig spændende at følge med på sidelinjen. Min kæreste og jeg besøgte ham nogle uger inden han skulle afsted, da vi alligevel var på roadtrip tværs over USA, og det var så rart at få et indblik i hans hverdag og hans liv derovre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Hej Alma. Super godt indlæg. Jeg rejser selv til USA her til august, og ærligt, så har jeg fulgt med på din blog og Instagram og jeg syntes ofte der kom indlæg omkring hvor meget du savner Danmark og vil hjem. Det har gjort mig lidt urørlig da jeg glæder mig men måske også er lidt ligesom dig, som kan lide de faste rammer…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alma Spies

   Det beklager jeg! Det har som sagt aldrig været min mening, at skræmme nogen væk, siden jeg selv har haft et FANTASTISK år. Men med dette indlæg, ville jeg bare åbne op for den hårde side af udveksling, siden det ikke altid er nemt og så perfekt som det ser ud.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fantastisk indlæg mus!! Det fik mig til at tænke over mange ting ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super fedt indlæg! Elsker når det bliver rigtig personligt, og man virkelig får åbnet op for sine tanker. Nu er jeg ikke udvekslingsstuderende, men jeg har flyttet til et andet land for to år siden og jeg kan fuldstændigt relatere til hvad du skriver 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alma Spies

   Ih tusind tak! Det er skønt at høre, jeg ikke er den eneste 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • :D

  Rigtig godt indlæg. Jeg skal selv til USA næste år, gerne flere indlæg! Det hjælper virkelig med at få styr på tankerne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Puha Alma. Nu gjorde du mig altså lidt nervøs haha. Rejser selv til NY d. 21 august og skal være der det næste år. Jeg vidste godt, at det ville blive hårdt, men du skræmmer mig altså lidt haha! Vil du ikke lave en guide til hvad man skal pakke, hvor mage lommepenge man skal tage med. Hvad skal man tænke på i forhold til de kulturforskelle der er, og er der ting amerikanerne ikke forstår om os danskere? Vil du ikke i det hele taget lave en lille USA guide når du får tid? Det ville simpelthen være så dejligt og brugbart! God tur hjem. Virtuelt knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alma Spies

   Neeeej du skal ikke være bange! Lov mig det, glæææd dig og så tag hjemveen som den kommer. Tør vædde med du ikke får den så hurtigt som jeg gjorde 😉 kan hilse og sige jeg ingen hjemve har lige nu haha… JO, lover at lave MASSER af indlæg til jer!! Nyd dit år, næste år! :*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Patricia

  Hej Alma! Respekt. Virkelig, virkelig godt indlæg. Jeg er selv på udveksling i Florida og har det helt fantastisk, men har også haft det hårdt. Meget hårdere end nogen nogensinde forberedte mig på at det ville være. Kan relatere 100% til det du skriver.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alma Spies

   Åh hvor er det dejligt at høre, fra en der står i samme situation! Tror jeg følger dig på instagram, håber du har en skøn sidste del af dit år! :p

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Godt at høre at jeg ikke er den eneste der har det sådan. Jeg er lige landet midt i Minnesota for et par dagen siden og hjemveen har ramt mig så Hårdt. Fra jeg satte mig in i flyet i new York har jeg været ved at tude non stop altså haha. Jeg ved godt at det bliver bedre og jeg glæder mig for sindsygt til at starte i skole på tirsdag. Alle de andre jeg kender der er på udveksling har det super godt, ingen hjemve og de klikker bare med deres værtsfamilier. Jeg er en smule misundelig men jeg er sikker på at jeg er lige præcis hvor jeg skal være og at alt nok skal gå

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  TAK, TAK, TAK!! Det der indlæg var lige, hvad jeg havde brug for. Jeg er netop taget på udveksling, og har nøjagtig de samme følelser, som du beskriver. Det er så rart, at man ikke skal føle sig alene og forkert.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alma Spies

   Åh, hvor er jeg glad for at høre, at du kunne bruge det. Det er ikke altid lige nemt at være på udveksling, men som jeg understreger i indlægget; det bliver bedre og det er det hele værd i sidste ende. Jeg håber virkelig, du får et godt år – du er ALTID velkommen til at sende mig en mail eller skrive en fb besked, hvis det hele bliver lidt for svært <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  årh, hvor er det godt at høre! Jeg er på udveksling i Texas lige nu, og har været afsted i snart 6 mdr. Jeg har det nøjagtig ligesom dig! Var det svært for dig at komme hjem til dk igen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alma Spies

   Hmm altså selvfølgelig savner man det, men det var ikke “svært” som sådan, jeg var mest af alt glad for at være hjemme igen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NORDEA-FONDEN x GAME