OCTOBER FAVES

USA SPØRGERUNDE – PART 1

SÅ er der svar på den første del (30 spm) af USA spørgerunden!!! Endelig, jeg tror virkelig ikke jeg er blevet spurgt om at lave et indlæg flere gange, end dette! Så ENJOY <3

Hvordan var din første dag i High School?
Min første skoledag var ærligt talt virkelig slem haha.. Jeg var selvfølgelig SYGT træt siden jeg havde fået ca. 5 timers søvn + jeg havde jetlag, så selvfølgelig er man mere følsom. Jeg tror bare det hele var lidt for meget for mig, og jeg kunne slet ikke overskue at jeg ikke kendte nogen og alting var så nyt, men selvfølgelig blev det bedre efter et par dage!

Hvordan var din første dag hos din værtsfamilie?
Nu var jeg så heldig at min værtsmor tilfældigt havde været i Danmark og besøgt os inden jeg tog til USA, så det var på ingen måde så “farligt” eller mærkeligt. Men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal beskrive den første dag, altså vi tog hen til skolen osv, og så havde jeg virkelig bare brug for at sove da jeg kom hjem, så det var intet specielt!

Hvilke forventninger havde du inden du tog afsted?

Hmmm, altså jeg tror alle har den der High School Musical forventning, men selvfølgelig ikke så ekstremt.

Hvor meget har du taget på, i løbet af dit år i USA?

Nu havde jeg egentlig tænkt lidt som principsag, at det ikke var noget der kom bloggen ved, men helt ærligt, så ved jeg at der sikkert er mange tøser der skal på udveksling, og at denne tanke sikkert går dem meget på. Jeg tog 5kg på! Så det var jo ikke noget helt ekstremt, og blev også tabt så snart jeg kom hjem igen, i og med man jo bare spiser sundere herhjemme og at jeg fortsatte med at løbe. Hvis du tager til USA og undgår at tage på, så vil jeg gerne vide hvordan! Og selv hvis man spiser sundt, så dyrker nærmest alle udvekslingsstudenter jo sport = muskler = at tage på. Så husk, det handler om hvordan du ser ud; ikke hvilket tal der står på vægten.

-Hvordan var dit engelsk inden du tog af sted, ift at skulle snakke det hver dag?

Jeg vil sige at mit engelsk var helt fint. Jeg snakkede selvfølgelig ikke perfekt og havde en meget dansk accent, men jeg har altid været glad for sproget og aldrig haft svært ved det; så det var ikke dér udfordringen lå for mig.

10309652_684724241636933_6637629434147801334_n 11147011_743207485788608_7404158610046194075_n

-Var du bange for at din familie var alt for streng og at du slet ikke kunne med dem?
Egentlig ikke… Jeg synes selv jeg havde beskrevet mit forhold til min familie og mine “chores” osv, i mit brev til familien, så jeg havde ikke forventing om at få noget der var HELT galt. Men man skal bare huske, at vi er mere loose i Danmark i forhold til regler.

Betaler de alt, når i tog på ture osv.?

Turene, restaurant besøg, osv betalte mine værtsforældre for ja. Men jeg betalte selv frokost i skolen, toiletsager osv.

-Har du fået shoppet en masse?
Jaaaa, jeg fik sgu shoppet ret meget… Desværre ændrede min stil sig ret meget derovre, hvilket jeg herhjemme havde sværget på aldrig ville ske, så det endte ud i at jeg købte en masse jeg ALDRIG får brugt herhjemme… lol

Hvad gjorde du når du fik hjemve, hvis du gjorde?

Alt efter hvor slemt det var, ringede jeg hjem, gik i seng, forsøgte at distrahere mig selv med alt andet, ellers så var det altså bare at græde ud engang i mellem til en masse sørgelige sange… Det er jeg desværre bedst til, haha

Hvilke fag havde du i skolen?

English III, Algebra, Economics, Silkscreen Printing, Ceramics, Photography, Sculpture, U.S. History. Dette var udover hele året (du skifter nogle klasser ved halvåret) så havde altså ikke alle på samme tid!

10968392_684729798303044_9209395590231348090_n 10408549_629446737164684_4061084570807032939_nHvad var det værste ved at være afsted?
Det værste er klart hjemveen, at se alle derhjemme have det sjovt på sociale medier og bare det at føle sig anderledes/udenfor.

Er det svært at vedligeholde venskaber fra dk?

It takes two to tango! Personligt føler jeg da jeg mistede kontakten til nogle vigtige mennesker i mit liv, men det skal heller ikke kun være dig der rækker ud. Jeg følte tit under mit ophold at jeg forsøgte at vedligeholde kontakten med folk derhjemme, men hvor jeg gang på gang følte mig belastende og at jeg ikke fik noget igen. Så derfor er det jo klart noget der skal to til, hvis et venskab skal kunne holde, selvom man er væk fra hinanden i 10 måneder. Derimod har jeg da stadig holdt fast i en masse, som jeg slet ikke havde problemer med at holde kontakten med! Det er jeg SÅ glad for, og hvis du læser det her mens din veninde er på udveksling, skal du virkelig bare blive ved med at kontakte din veninde, selvom hun kan virke travl. Det er simpelthen det bedste at vide, at dem derhjemme tænker på en – især fordi man kan føle at alt er 10x federe hjemme i DK.

Ved du hvornår du skal besøge dem igen? 

Nej, desværre. Det er jo liiiidt mange penge. 🙁
Kom du op og skændes med din værtfamilie? Nej, mine værtsforældre var meget åbne og nede på jorden! Jeg kan heller ikke forestille mig at skændes med nogen, der har lukket mig ind i deres hjem et helt år. Jeg kunne virkelig godt mærke at ting jeg måske bare ville sige til mine forældre, ville jeg aldrig sige til mine værtsforældre – netop fordi man ikke er så “tætte” og ikke bare kan brokke sig over alt. Dét lærer man også virkelig af.

Er high school ligesom på film?
Hahah THE question… Altså… Både og. Nu er det ikke for at lyde snobbet, men på film er High Schools altså MEGET lækrere end de i virkeligheden er (kommer selvf også an på hvor du ender, but you get me). Sport, school spirit, arrangementer osv er meget det samme, men typerne, grupperingerne, stilen osv er laaaangt fra som i virkeligheden.11391197_743209129121777_1611111732555685957_n 10984233_743211602454863_718905502334242821_n

Får man meget opmærksomhed som udvekslings student?
Det vil jeg ærligt talt ikke sige, nej!

Overvejede du “Hawaii turen for udvekslings studenter”
Ja, men i stedet tog jeg til Californien og besøgte nogle familie venner – som I kan læse om HER.

Hvordan tilmeldte man sig sport?
Du skal blot gå ned til kontoret og sige hvad du har lyst til at spille/deltage i  – så skal de nok hjælpe dig på vej 🙂

Dette er måske et rigtig mærkeligt spørgsmål, men jeg har hørt noget med, at man ikke må have sex på turen. Er det rigtigt?
Hahah, ja det er en af reglerne.

Græd du meget i starten?

Jeg græd måske lidt meget i de første par dage hehehe, men så gik det jo også over.

Hvor mange penge har din tur ca. kostet, med de 1.500 kr. om måneden?

Selve turen koster jo omkring 80.000 men med lommepenge inkluderet kan du godt regne prisen op til 100.000 inklusiv ALT.11329779_743208869121803_8822193496303251509_n

I din skole, kom du så i en slags spieciel klasse pga. du var udvekslingsstudent eller kom du i en normal klasse som alle andre på skolen?
Nej jeg blev behandlet som normal studerende, bortset fra at jeg selv kunne vælge mine classes.

Hvordan var det da du kom hjem, både i lufthavnen men også i dagene efter?

Det var mærkeligt, men SÅ dejligt… Altså det kan slet ikke beskrives… Nok de bedste dage i mit liv. Du er bare så glad i låget og sætter pris på enhver lille ting du har savnet. Det er så skønt…

Hvad var den største udfordring? Fx. noget du havde svært ved at vende dig til?

Uha, godt spørgsmål… Det var nok at man ALTID skulle køres af nogen og ikke kunne transportere sig på gåben eller med offentlig transport!

Var der noget specielt i samfundet eller i kulturen du ville ønske vi også havde her hjemme i Danmark?
JA – venligheden og sport! 
Amerikanerne er jo så åbne og venlige, det er helt vildt. Og så sporten som jeg har talt om så mange gange. De går så meget op i det og det er så fedt at alle er involverede og kommer sammen som én enhed. 11150757_743215365787820_2341052666828886588_nHvor meget trænede du i USA?

Jeg trænede hver dag efter skole, bortset fra i vinterperioden hvor jeg ikke havde meldt mig til en sport. Så det var hårdt, men virkelig fedt!

Er lektierne svære?

Det kommer selvfølgelig meget an på hvilken skole du er på, hvilke lærere du har, hvilke fag du vælger osv – men for mig var de ikke særlig svære nej!

Skal man være god til sport?

Nej det behøver du virkelig ikke. Jeg var i super dårlig form da jeg begyndte til Cross Country derovre, men det gør ingen forskel, da det handler mere om teamspirit end hvem der er bedst og dårligst. Hvis du vil spille sport som volleyball eller dance, kan du godt skulle gå til audition og dermed skal du være liiiidt god, men du vil nærmest altid kunne blive placeret på et af holdene.

10613044_629446337164724_2829061502952494242_n

…. Så det var det for part 1! Kunne I lide det? <3

 photo Skaeligrmbillede2014-04-28kl223848_zps4fe54617.png

6 kommentarer

 • Sikke et godt og velskrevet indlæg! 🙂

  http://signeebbesen.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Det er så dejligt at høre om dine erfaringer og råd ift udvekslingsophold !!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Så spændende at høre om din udveksling! Kunne du ikke fortælle lidt mere om, hvorfor/hvordan din stil har ændret sig? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alma Spies

   Hmmm det har den egentlig bare, fordi man bliver påvirket af hvordan alle går klædt derovre – hvilket er meget anderledes end i DK. Men nu er jeg tilbage til min gamle stil ahha 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OCTOBER FAVES