new year = new wardrobe

my favorite tv shows

Noget vi alle elsker er vel godt fjernsyn – og man må sige at jeg igennem tiden har set meget skrammel men også meget godt – jeg har derfor nu tænkt mig at dele mine absolut favoritter med jer! Og forhåbentlig også vise jer nogle serier I ikke har set før:

The Killing

The Killing er den Amerikanske version af den danske serie Forbrydelsen, som nogle af jer måske har set. Jeg har aldrig selv set den danske version, og faldt faktisk blot over denne serie ved et tilfælde mellem alle netflix serierne. Ikke desto mindre er The Killing nok en af de bedste serier jeg har set – hvis ikke den bedste! Serien omhandler Sarah Linden og Stephen Holder der sammen over 4 sæsoner skal opklare 3 helt mordsager – som er umådeligt godt fundet på. Det er med at holde tungen lige i munden, når mysterierne opklares og svært at holde tårerne tilbage når man også får indblik i de pårørendes liv. Ydermere er skuespil, musik, klipning, lys perfekt udført. En helt fantastisk serie, som jeg kan anbefale jer alle at se! Trailer HER

How to get away with Murder

Næste serie var en serie jeg brugte masser af tid på, efter at have brækket mit ben. Den omhandler Annalise Keathing som er juraproffesor og underviser i Criminal Law – eller som hun selv vil kalde det “How to get away with murder”. Keathing udvælger hvert år 5 af hendes studerende, som skal arbejde for hende og hjælpe hende med at vinde hendes cases – dette i sig selv er egentlig interassant nok, da hver af eleverne går utroligt langt for at finde beviser og modbeviser – men hvad der er vigtigst, er næsten de flashforwards man igennem serien oplever – nemlig at et mord er blevet begået af de 5 elever – og hvordan vil de så komme afsted med det? Ja, det kan man jo næsten sige sig selv! Jeg har endnu kun set sæson 1, men der er 3 sæsoner i alt, som jeg fluks vil komme igang med. Trailer her.

Orphan Black


Okayokay, Orphan Black er nok den vildeste af alle serier jeg nogensinde har set haha. Den omhandler Sarah og…. en masse af kloner af hende! Da Sarah Manning returnerer til sin by, ser hun ved et tilfælde en identisk version af hende selv springe ud foran et tog. Sarah er uden penge og lever “on the run”, og hun beslutter sig derfor for at overtage den identiske piges liv – som lader til at have det perfekte liv. Meeen sådan er det jo aldrig helt, og det viser sig at Sarah Manning pludselig er inde i et kæmpe rod inkluderende de 28 kloner der findes af hende – en kamp hende og klonerne kæmper mod skaberne, som kontrollerer dem. Se traileren her! Skuespilleren Tatiana Maslany er helt igennem fantastisk i og med at hun spiller 28 versioner af sig selv – og alligevel er de alle komplet forskellige – se den!

Greys Anatomy

Greys Anatomy kender I vel alle til, men hvis ikke så skal I begynde! I USA fik jeg set 5 sæsoner ca. men eftersom de i Danmark ikke kan findes på Netflix er jeg ikke helt up to date – men det er en serie, jeg nyder at se her og der, og jeg føler altid. at man kan springe ind i et afsnit på Kanal 4, uden at det betyder det store. Selvfølgelig sker der skelsættende ting hen ad vejen for skuespillerne, but still! Greys Anatomy omhandler Seattle Grace hospitalet i Washington, USA, hvor man følger flere kirugpraktikanter (der selvfølgelig ikke er praktikanter gennem hele serien), deres liv og deres udfordringer på jobbet – men mest centralt Meredith Grey. Serien er spændende mest af alt fordi, man kan følge med i de livsafgørende arbejde, der bliver gjort på hospitalet, men selvfølgelig også fordi man får et indblik i praktikanternes liv. En serie som jeg ville bingewatche hvis jeg ikke skulle igennem tonsvis af websider med virus og reklamer!

Amanda Knox

Amanda Knox er godt nok ikke en serie, men jeg syntes alligevel jeg ville have den med i denne omgang. Det er en Netflix dokumentar der omhandler et mord der skete i 2007 i Italien på Amanda Knox’s roommate. I den forbindelse er Amanda Knox to gange blevet anholdt i sagen og i dokumentaren hører man både interviews fra Amanda selv, anklagerne, pressen og flere – en utroligt spændende dokumentar, hvor man til slut kan vælge hvem man tror på – Amanda eller anklagerne. Trailer HER

Sidste serie er er dokumentar serien “O.J. Made in Ameria”:

Jeg så dokumentaren i sommers da den blev sendt på DR2, og da Soundvenue kårede den som årets bedste serie, kan jeg nok ikke beskrive det meget bedre end dem:
Sjældent er raceforhold og, selvfølgelig især, USA’s komplekse forhold til sorte blevet skildret så stærkt i et stykke populærkultur, forankret i en historie, som simpelthen er så vild, at den kun kan være autentisk.

I O.J. Simpsons rise and fall – fra feteret, rekordslående football-megastjerne til showbiz-figur til presset mand under mordanklage til et racesymbol til en mand på gyngende grund – finder man historien om, hvordan det hvide USA er villig til at acceptere en sort mand, så længe han tilpasser sig deres værdier, og hvordan mange, inderst inde, stadig ser ned på ham. Men også historien om, hvordan det sorte community groft udnytter et tragisk mord på to uskyldige for at fremme deres egen dagsorden for enhver pris. Og om en mand, der selv gjorde alt, hvad han kunne for at udviske sin raceidentitet – indtil han kunne bruge det til sin fordel.

Ezra Edelmans serie i fem afsnit over i alt små otte timer er intelligent sat sammen og afsindigt grundig. De første afsnit sætter det samfundsmæssige perspektiv for retssagen mod O.J. Simpson, så man sidder med en uvurderlig kontekst, når sagens kulørte drejninger først bliver udfoldet i de senere afsnit. Og der er dårligt en aktuel  amerikansk samfundspolitisk sag i dag – fra diskussioner om retssystemet til opfattelsen af Barack Obama – man ikke ser i et nyt lys efter ’O.J.: Made in America’.

Det er en monumental fortælling om USA – gennem fortællingen om en enkelt mand og hans usædvanlige historie.”

Serien kan ses HER.

Har I set nogle af overstående serier? Eller har I anbefalinger til mig? Udover skam 😉

xx, Alma

4 kommentarer

  • Julie

    Greys anatomy er en ultimativ favorit – der ligger på viaplay! Kom så i gang med de næste sæsoner, du fortryder det ikke 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kia

    Spænende! Kan du ikke lave skole relaterede indlæg igen?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

new year = new wardrobe